Elzas, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Elzas

Bezoek één van de vele bezienswaardigheden van de Elzas tijdens je verblijf in een vakantiehuis.

Straatsbrug

Straatsburg, het hart van de Europese Unie en de hoofdstad van de Elzas, heeft een heel bewogen geschiedenis achter de rug. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Franse stad verduitst. En die  Duitse invloed is vandaag nog steeds voelbaar. Interessante bezienswaardigheden in Straatsburg zijn de imposante kathedraal Notre-Dame, de typische vakwerkhuizen en La Petite France, de oude binnenstad met tal van leuke winkeltjes en wijnbars.

Obernai

Even voorbij Straatsburg ligt het stadje Obernai dat bekend staat om zijn vestingsmuren en prachtige marktplaats. Het loont de moeite om er even halt te houden!

Wijnroute

Je vakantie in de Elzas is niet compleet zonder wijn geproefd te hebben. Een aantal bekende wijnen uit de Elzas zijn Gewürztraminer, Riesling en Pinot blanc. De wijnroute - Route des Vins - leidt je door charmante dorpjes waar je naar hartenlust kan degusteren.

Ungersheim

In Ungersheim, gelegen vlak bij Mulhouse, vind je het openluchtmuseum Ecomusée d'Alsace. Hier ben je snel een paar uur zoet. Het museum is immers vrij groot en omvat een veertigtal oude woningen van de Elzas. Je kan het vergelijken met Bokrijk.

Mulhouse

Mulhouse - waar de autofabrieken van Peugeot gevestigd zijn - heeft de uitstraling van een industriestad. Toch telt de stad drie unieke attracties: een automuseum, een spoorwegmuseum en een zoo met botanische tuin. De zoo legt zich toe op zeldzame diersoorten.

Colmar

Hoewel Colmar in 1945 als laatste schuilplaats diende voor de Duitsers, is de stad volledig gespaard gebleven van vernielingen. Een van de trekpleisters van Colmar is het Musée d'Unterlinden, een voormalig klooster dat een indrukwekkende collectie middeleeuwse meesterwerken herbergt. Aan de andere kant van de stad vind je La Petite Venise waar de Lauch rivier stroomt. Vanop de bruggen heb je een mooi uitzicht over de stad. Typisch aan Colmar zijn de vele historische vakwerkhuizen.

Vakantiehuizen Elzas te huur

Een vakantiehuis huren in de Elzas? Ontdek welke vakantiehuizen Elzas te huur zijn op Vakantiehuizenelzas.be.

Foto: Tambako The Jaguar, https://flic.kr/p/4MyEmu


Accommodaties in Elzas

Vakantiehuizen Elzas

Geselecteerde vakantie accommodaties